vrijdag 16 januari 2009

Doe wat aan sport, klim eens over een hek!!!



De NAVO, weinigen hebben een idee van wat deze internationale organisatie doet. Toch wordt ons veiligheidsbeleid voor het grootste deel bepaald door het Belgische lidmaatschap van de NAVO: België voert oorlog in Afghanistan, België heeft NAVO-kernwapens in Kleine Brogel, België transporteert de Amerikaanse oorlogsmachine via haar spoorwegen, lucht- en waterwegen naar Irak, ... De NAVO beschouwt militair interveniëren, waar ook ter wereld, als één van haar kerntaken. In de oorlog in Afghanistan toont ze wat dat betekent: vrede en democratie brengen door het bommenluik van een gevechtsvliegtuig.

Op 4 april 2009 viert de NAVO haar zestigste verjaardag. Staatshoofden en regeringsleiders komen samen op een grote NAVO-top in Straatsburg. De campagne NATO GAME OVER van Vredesactie grijpt opnieuw in: een militaire alliantie die wereldwijd optreedt, die kernwapens bezit en bereid is ze als eerste te gebruiken, is een gevaar voor de wereldvrede.


>>21 MAART 09: BELGISCHE NATO GAME OVER
Het hoofdkwartier van de NAVO ligt in België. De beslissing van onze regering om een trouwe NAVO-bondgenoot te zijn, wordt in België genomen. Daarom, vlak voor de nieuwe NAVO-top in Straatsburg, vlak voor de zestigste verjaardag van de NAVO, sluiten we het NAVO-hoofdkwartier in Brussel.
DEELNEMEN?
Neem contact met een regionale groep uit uw buurt. Voor de Westhoek is dit Pimpampoentje te Diksmuide. Zij regelen het vervoer naar en van de actieplaats, organiseren trainingen geweldloze actie als voorbereiding op de actiedag, ...
Wil je liever niet op het militaire terrein? Neem deel aan de protestmanifestatie rond de NAVO.
Kom je liefst op eigen kracht naar de actie? Afspraak: 21 maart 09, 10u30, De Kriekelaar, Gallaitstraat 86 in Schaarbeek.


contact Pimpampoentje:

Andy Vermaut
0499357495
andy.vermaut@skynet.be

of

steven.depoorter@gmail.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten