vrijdag 30 januari 2009

BUS STOPS!

Beste vrienden van Pimpampoentje,

Graag zouden wij een bus willen vullen en zoveel mogelijk mensen willen meekrijgen. Kunnen jullie hiertoe wat extra reclame maken en een boekhouding bijhouden van mensen die willen meegaan met telefoonnummers!

Afspreekplaatsen voor 21 maart Nato Game Over zijn de volgende: 08uur stipt markt Diksmuide, 08u30 stipt Hallen Roeselare, 09uur stipt station Ieper! Ik heb de bus reeds vastgelegd!

Een kaartje voor de bus (heen en terug Brussel-Ieper) zal slechts 7 euro kosten. Op 7 maart organiseren we hiertoe een benefiet in Roeselare, omdat we uiteindelijk met opzet de bus aan een democratische prijs geven. Het wordt een prachtig evenement.

Mag ik op wat medewerking rekenen a.u.b? Geef mij gerust een seintje!

Groeten,

Andy Vermaut
gsm 0499/35 74 95

ps: tickets binnenkort verkrijgbaar in Oxfam Roeselare

De Opsplitsing ECO-VREDES AXIE

De Volgende vergandering is DO 12 FEBRUARI!! Probeer met zovelen mogelijk aanwezig te zijn, voor de organisatie van 3 belangrijke gebeurtenissen:

ONZE BENEFIET FUIF!!

TRAININGSDAG 22 FEBRUARI!!!

DE BOMBSPOTTING BUS!!!!!!!

Hier is de brief die ik van ANDY kreeg:


Beste vrienden en vriendinnen van klimaat -en vredesactiegroep Pimpampoentje,

Naar aanleiding van enkele problemen op de vorige vergadering, willen wij op donderdag 12 februari een praktische werkvergadering organiseren waar de volgende punten op de agenda staan;

-de splitsing van klimaat -en vredesactiegroep Pimpampoentje in een luik rond klimaat (onderafdeling Libelle van Friends of the Earth) en een luik rond vrede (onderafdeling Vredesactie)! Wie zal wat doen en hoe gaan we dit precies organiseren + vastlegging aparte vergaderingen (Klimaatactiegroep en Vredesactiegroep).

Gelieve massaal aanwezig te willen zijn. Daarna wordt er verder vergaderd met afgesplitste groep! Tom De Pauw. Kan jij Roeland De Grande hiervan inlichten?

+ Praktische afspraken (benefiet en andere activiteiten, bustickets enz...)

Gelieve a.u.b. uw aanwezigheid op de vergadering te bevestigen en uw interesse voor vrede of klimaat door te willen geven? Mag ik ook vragen aan de mensen die al geruime tijd afwezig zijn om hun steun te betuigen! Ik zou ook speciaal willen vragen aan de mensen die op de eerste vergadering aanwezig waren en eigenlijk meer in klimaat geïnteresseerd waren om terug te willen komen.

Zo kunnen we samen een sterke groep vormen. Het is misschien van in het beginne verkeerd geweest om beide zaken met elkaar te willen verzoenen.

Ik wens iedereen nu al te bedanken voor hun komst.

Hartelijke groeten,

Andy VERMAUT
gsm 0499/35 74 95

lappersfort nog steeds bedreigt!





Laat ons met pimpampoentje klaar staan voor mee te gaan betogen eens de kap begint!!
mensen die meewillen gaan zend mij jullie gsm nr. Ik neem contact op met jullie als ik
hoor dat men begint te kappen. Dan kunnen we samen sneller dan de wind mee gaan betogen!

Ook het boscafe is een super manier om het bos te leren kennen nu het er nog is!
Ga eens en zie welke super mensen daar voor de natuur aan het strijden zijn!
RAINBOWWARRIORS UNITE!

dinsdag 27 januari 2009

Metelkova




Kom en fuif mee met pimpampoentje op 7 maart!!
We organiseren een benefiet feestje ter ere van onze westhoek-bomspotting bus.
Supergoeie DJ's, een goeie rockgroep en lekker vegan pittas!

We zetten de avond in met rock, daarna Balkan muziek en we eindigen met zware Drum and Bass.

Iedereen welkom!!

vrijdag 16 januari 2009

Doe wat aan sport, klim eens over een hek!!!



De NAVO, weinigen hebben een idee van wat deze internationale organisatie doet. Toch wordt ons veiligheidsbeleid voor het grootste deel bepaald door het Belgische lidmaatschap van de NAVO: België voert oorlog in Afghanistan, België heeft NAVO-kernwapens in Kleine Brogel, België transporteert de Amerikaanse oorlogsmachine via haar spoorwegen, lucht- en waterwegen naar Irak, ... De NAVO beschouwt militair interveniëren, waar ook ter wereld, als één van haar kerntaken. In de oorlog in Afghanistan toont ze wat dat betekent: vrede en democratie brengen door het bommenluik van een gevechtsvliegtuig.

Op 4 april 2009 viert de NAVO haar zestigste verjaardag. Staatshoofden en regeringsleiders komen samen op een grote NAVO-top in Straatsburg. De campagne NATO GAME OVER van Vredesactie grijpt opnieuw in: een militaire alliantie die wereldwijd optreedt, die kernwapens bezit en bereid is ze als eerste te gebruiken, is een gevaar voor de wereldvrede.


>>21 MAART 09: BELGISCHE NATO GAME OVER
Het hoofdkwartier van de NAVO ligt in België. De beslissing van onze regering om een trouwe NAVO-bondgenoot te zijn, wordt in België genomen. Daarom, vlak voor de nieuwe NAVO-top in Straatsburg, vlak voor de zestigste verjaardag van de NAVO, sluiten we het NAVO-hoofdkwartier in Brussel.
DEELNEMEN?
Neem contact met een regionale groep uit uw buurt. Voor de Westhoek is dit Pimpampoentje te Diksmuide. Zij regelen het vervoer naar en van de actieplaats, organiseren trainingen geweldloze actie als voorbereiding op de actiedag, ...
Wil je liever niet op het militaire terrein? Neem deel aan de protestmanifestatie rond de NAVO.
Kom je liefst op eigen kracht naar de actie? Afspraak: 21 maart 09, 10u30, De Kriekelaar, Gallaitstraat 86 in Schaarbeek.


contact Pimpampoentje:

Andy Vermaut
0499357495
andy.vermaut@skynet.be

of

steven.depoorter@gmail.com

Lokale trainingsdag 22 februari 2009 te Diksmuide



Hallo iedereen!

Deze mailing is speciaal voor toekomstige leden of voor iedereen die interesse heeft om samen met ons (uw lokale eco/vredesaxiegroep pimpampoentje) de Bomspotting actie van 21 maart te gaan bijwonen.
Indien u het nog niet wist; wij zijn -naast vele andere dingen- een regionale deelgroep van Vredesactie. Vredesactie is een belgische vredesgroepering die actie voert tegen de Navo en kernwapens. Het hoe en waarom kunt u meer dan duidelijk uitgelegd vinden op de website van vredesactie: www.vredesactie.be !

Wat pimpampoentje nu voor jullie kan doen is jullie een trainingsdag bezorgen, waar alles klaar en duidelijk word uitgelegd, en een bus organiseren die alle actievoerders heen en terug voert. Vertrekkende vanuit enkele kernpunten in de Westhoek en die wacht in Brussel tot alle deelnemenden terug vrijgelaten zijn.

Als deze actie jullie interesseerd, laat ons aub zo vlug mogelijk iets weten. Iedereen is meer dan welkom, en zelfs al schrik je toch nog terug van het idee over een hek te klimmen en gearresteerd te worden door militairen. Dan nog kun je samen met ons actie voeren zonder over het hek te moeten.
Of kom gewoon af naar onze trainingsdag op 22 Februari in Diksmuide.
De specifieke locatie word binnenkort bevestigd.

Indien je daarnaas geinteresseerd bent in andere alternatieve ideeen of zelf ecologische aspiraties hebt, aarzel dan niet om pimpampoentje te contacteren en misschien lid te worden van een groep zeer bewogen jonge mensen.
Iedereen welkom. Samen kunnen we een verschil maken!

dinsdag 6 januari 2009

Een nieuwe start!



Klaar om uit de startblokken te springen! Met het nieuwe jaar dat begint en een paar nieuwe oude leden; zijn we al te meer vastberaden er een levendige en goeie actiegroep van te maken. Voor allen die nieuw zijn aan onze groep of er net over horen... hier is een vlugge beschrijving:

Pimpampoentje is een groene actiegroepering in het hart van de westhoek. We vergaderen in de 4ad in te diksmuide en we hopen vele acties en projecten op te zetten ten voordele van onze westhoek en het hele belgenland. Wij geloven in de principes van ecologisch en duurzaam leven en willen een kernpunt zijn voor jongeren en ouderen (met een jonge geest); die geloven dat onze planeet nog te redden valt van de kapitalistische katastrofe en de aankomende klimaatkrisis.
Wij vormen een deelgroep van zowel Friends of the Earth als Vredesactie.
Wij willen het opzetten van acties, volxkeukens, workshopfestivals en awareness-happenings organiseren en/of stimuleren. Wij hebben ook affiniteit met de kraakbeweging en de verschillende directe actie groepen door heel Europa (denk aan Lappersfort; Faslane, etc...
Iedereen is welkom in een geest van bevrijdende gemeenschap en samenwerking om onze planeet en onze geest terug gezond te maken.


Spreekt het u aan deel te nemen aan een vergadering; een event of actie; ons te helpen een optreden of volxkeuken op te zetten. Of heb je zelf vele gedachten omtrent anarchie en directe acties; voorstellen enz... laat ons iets weten!
Don't be a stranger zou ik zeggen, laten we elkaar leren kennen en samen dromen over een betere wereld, en misschien krijgen we samen wel een deeltje daarvan tot werkelijkheid gemaakt!



Enkele dromen voor 2009! : -een mini awareness/workshop festival met verschillende workshops omtrent directe actie, kruidengeneeskunde, overlevingstechnieken in de moderne jungle, kraken, anarchie, milieu, csa en permacultuurprojecten. Maar ook met massage, dans, muziek; firespinning en spiritueel ecologische workshops; verhaalvertellen, kortom alles wat mensen zelf kunnen/willen organiseren.
-een voedselcollectief waarin de deelnemers zelf hun voedselproductie in handen nemen en zo de gevestigde economie schaakmat zetten. Zelf groentjes verbouwen op een ecologische en biologische manier, en de rest samen in de groot handel kopen en zo voordeel doen op prijzige dingen.
-een centraal punt vinden waar we wekelijks films en spreekbeurten kunnen houden om jullie allemaal op de hoogte te houden wat er nu allemaal gaande is in onze wereld en wat we kunnen doen.
-een groeiende en hechte gemeenschap vormen die naast actie en werk, ook heel veel plezier maakt samen en een goed voorbeeld geeft aan onze nog niet bekeerde medemensen!

aan allen de beste wensen voor 2009, laat ons er iets tofs van maken.
en aan alle aspirante leden; of iedereen die zich aangetrokken voelt of vragen geeft, aarzel niet en contacteer mij of Andy op

steven.depoorter@gmail.com of
Andy.vermaut1@yahoo.com

veel liefs, warmte en kleurrijke dromen aan allen!

pimpampoentje! de onschuldigste naam ooit voor een aXiegroep.

The Big Ask

The Big Ask: jouw vraag voor een klimaatwet

We hebben een sterke klimaatwet nodig, België is één van de slechtste leerlingen van de klas, en het blijft bij loze beloften en halfbakken maatregelen. In het Verenigd Koninkrijk is er ondertussen een klimaatwet gestemd. Help ons om dat ook hier voor elkaar te krijgen.
Teken de videopetitie op de site van Friends of the Earth.